Advertisement

Responsive Advertisement

Kako zabraniti korišćenje AdBlocker-a na blogu?

Korisnici koji koriste AdBlocker, neće videti reklame koje se pojavljuju na vašem blogu, što znači da ćete imati manju zaradu. U ovom postu sam predstavio neke načine, kako se možete "boriti" protiv korišćenja AdBlockera na vašem blogu.
Kako zabraniti korišćenje AdBlocker-a na blogu?
Kako zabraniti korišćenje AdBlocker-a na blogu?

Šta je AdBlocker i kada ga NE treba koristiti?

AdBlocker je veoma koristan dodatak za vaš internet pregledač koji će blokirati dosadne reklame na internetu. Međutim, to znači i da nećete videti, ni kliknuti na reklame koje se pojavljuju na nekom blogu koji vam besplatno daje korisne informacije, a to znači da taj bloger koji se potrudio da vam pomogne neće biti nagrađen jer koristite AdBlocker. 

Zbog toga preporučujem da ugasite AdBlocker za pojedine sajtove, čiji rad želite da podržite. Jer to što ćete videti (i kliknuti) reklamu, vama ne znači ništa, a na taj način ćete podržati blogere i motivisati ih da više i bolje pišu.

Kako zabraniti korišćenje AdBlockera za vaš blog?

Ukoliko ste bloger i zarađujete od reklama koje se pojavljuju na vašem blogu znate da imate manju zaradu zbog posetilaca koji koriste AdBlocker. Zbog toga vam predstavljam skriptu za blogger koja će prepoznati korisnike koji koriste neki AdBlocker i prikazaće im poruku da moraju isključiti AdBloker za taj blog, ukoliko žele da pročitaju sadržaj.

Ovo je veoma agresivna metoda koja može iritirati posetioce, koji će odmah napustiti blog, pa vam preporučujem da prvo testirate da vidite kakav će efekat imati na posetu. Ukoliko ne želite da koristite ovu skriptu, možete u nekom blog postu objasniti korisnicima zašto je bitno da ugase AdBlocker za vaš sajt ili da postavite neki baner koji to objašnjava.

 Za one koji su se odlučili da zabrane korišćenje AdBlockera na svom blogu sledi uputstvo:

1. Uđite na vaš Blogger nalog i izaberite blog na kojem želite zabraniti korišćenje AdBlockera,
2. Idite na karticu Izgled (Layout),
3. Kliknite na link Dodaj gadžet (Add a gadget),
4. Izaberite HTML/JavaScript
5. Kopirajte sledeći kod (deo teksta koji je boldiran možete zameniti tekstom koji vi želite):

<style>#g207{position:fixed!important;position:absolute;top:0;top:expression
    ((t=document.documentElement.scrollTop?document.documentElement.scrollTop:document
    .body.scrollTop)+"px");
    left:0;width:100%;height:100%;background-color:#fff;opacity:0.9;filter:alpha(opacity=90);display:block}#g207 p{opacity:1;filter:none;font:bold 16px Verdana,Arial,sans-serif;text-align:center;margin:20% 0}#g207 p a,#g207 p i{font-size:12px}#g207 ~ *{display:none}</style><noscript><i id=g207><p>Please enable JavaScript!<br />Bitte aktiviere JavaScript!<br />S'il vous pla&icirc;t activer JavaScript!<br />Por favor,activa el JavaScript!<br /><a href="http://antiblock.org/">antiblock.org</a></p></i></noscript><script>(function(w,u){var d=w.document,z=typeof u;function g207(){function c(c,i){var e=d.createElement('i'),b=d.body,s=b.style,l=b.childNodes.length;if(typeof i!=z){e.setAttribute('id',i);s.margin=s.padding=0;s.height='100%';l=Math.floor(Math.random()*l)+1}e.innerHTML=c;b.insertBefore(e,b.childNodes[l-1])}function g(i,t){return !t?d.getElementById(i):d.getElementsByTagName(t)};function f(v){if(!g('g207')){c('<p>Molim te, isključi Ad Blocker za ovaj sajt.<br/>Ovde možeš saznati korisne stvari...BESPLATNO <br/> Ali, ovaj sajt živi od reklama...zato nas podrži isključivanjem Ad Blocker-a za ovaj sajt. </p><p>(klik na ikonicu AdBlock pa "Nemoj pokretati na stranicama ovog domena")</p>','g207')}};(function(){var a=['Adrectangle','PageLeaderAd','ad-column','advertising2','divAdBox','mochila-column-right-ad-300x250-1','searchAdSenseBox','ad','ads','adsense'],l=a.length,i,s='',e;for(i=0;i<l;i++){if(!g(a[i])){s+='<a id="'+a[i]+'"></a>'}}c(s);l=a.length;for(i=0;i<l;i++){e=g(a[i]);if(e.offsetParent==null||(w.getComputedStyle?d.defaultView.getComputedStyle(e,null).getPropertyValue('display'):e.currentStyle.display
    )=='none'){return f('#'+a[i])}}}());(function(){var t=g(0,'img'),a=['/adaffiliate_','/adops/ad','/adsales/ad','/adsby.','/adtest.','/ajax/ads/ad','/controller/ads/ad','/pageads/ad','/weather/ads/ad','-728x90-'],i;if(typeof t[0]!=z&&typeof t[0].src!=z){i=new Image();i.onload=function(){this.onload=z;this.onerror=function(){f(this.src)};this.src=t[0].src+'#'+a.join('')};i.src=t[0].src}}());(function(){var o={'http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js':'google_ad_client','http://js.adscale.de/getads.js':'adscale_slot_id','http://get.mirando.de/mirando.js':'adPlaceId'},S=g(0,'script'),l=S.length-1,n,r,i,v,s;d.write=null;for(i=l;i>=0;--i){s=S[i];if(typeof o[s.src]!=z){n=d.createElement('script');n.type='text/javascript';n.src=s.src;v=o[s.src];w[v]=u;r=S[0];n.onload=n.onreadystatechange=function(){if(typeof w[v]==z&&(!this.readyState||this.readyState==="loaded"||this.readyState==="complete")){n.onload=n.onreadystatechange=null;r.parentNode.removeChild(n);w[v]=null}};r.parentNode.insertBefore(n,r);setTimeout(function(){if(w[v]!==null){f(n.src)}},2000);break}}}())}if(d.addEventListener){w.addEventListener('load',g207,false)}else{w.attachEvent('onload',g207)}})(window);</script>

6. Sačuvajte ovaj gadžet



Prijavite se na ovu mail listu ukoliko Vas zanimaju tekstovi o:
- Blogger-u - uputstva, saveti, vesti itd.
- Marketingu na društvenim mrežama,
- Optimizaciji za pretraživače,
- Internet zaradi itd.
* indicates required










Ovo je još jedno Blogger uputstvo koje objavljujem na blogu, ovog puta sam predstavio skriptu koja zabranjuje korišćenje AdBlockera na blogu. U komentarima, možete izneti svoje mišljenje o ovoj skripti i da li treba zabraniti pristup korisnicima koji koriste AdBlocker?

Постави коментар

0 Коментари