Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da konvertujete PowerPoint prezentaciju u video?

Saznajte kako da napravite video od vaše Power Point prezentacije. U ovom tekstu možete pročitati uputstvo za konvertovanje vaše Power Point prezentacije u video direktno iz PowerPoint-a ili uz pomoć jednog online alata.
Saznajte kako da napravite video od vaše Power Point prezentacije
Kako da konvertujete PowerPoint prezentaciju u video?

Kako da od prezentacije napravite video u Power Point-u?

U okviru programa Power Point 2010 i 2013 postoji opcija da vašu Power Point prezentaciju sačuvate kao video. Ukoliko nemate ovu verziju programa, pročitajte drugi deo teksta gde ću preporučiti online alat za konvertovanje power point prezentacije u video.

Kada ste napravili vašu Power Point prezentaciju, pratite sledeće uputstvo za konvertovanje te prezentacije u video.

Video uputstvo:


Korak 1
Kliknite na File pa izaberite Export (za PowerPoint 13) tj. Share (za PowerPoint 10)
Korak 2
Sada izaberite Create a Video 
Korak 3
U desnom panelu, koji se pojavio izaberite kvalitet videa i naraciju ukoliko ste je snimili (postoji i opcija da naknadno snimite naraciju ukoliko želite).
Korak 4
Izaberite trajanje svakog slajda
Korak 5
Kliknite na dugme Create Video i izaberite lokaciju gde želite da sačuvate vaš video i dajte mu ime. (dešavalo se da u nekim video plejerima video neće da se otvori, ali provereno radi u VLC player-u, pogledajte spisak najboljih video pleyera i linkove za njihovo preuzimanje)

Kako da konvertujete PPT prezentaciju u video online?

Kao što sam ranije napomenuo, konvertovanje Point Point prezentacije u video je moguće samo u verzijama 2010 i novije. Ukoliko nemate tu verziju programa ili vam je jednostavno lakše da gotove prezentacije konvertujete u video online, preporučiću vam jedan alat koji odlično pretvara prezentaciju u video.

Radi se o sajtu ONLINE CONVERT gde možete prebaciti vašu prezentaciju u video, i to u jedan od sledećih formata: avi, mkv, 3gp, flv, mp4, mov, mpeg-1 itd.

Ovde je samo potrebno da izaberete prezentaciju koju želite da konvertujete u video (ili da kopirate link ka prezentaciji), da izaberete podešavanja kvaliteta i da kliknete na dugme Convert file.




Постави коментар

0 Коментари