Advertisement

Responsive Advertisement

6 saveta kako da pojačate Wi-Fi signal

Imate slab wireless signal? Potraga za mestom u kući sa dobrim Wi-Fi signalom zna da bude frustrirajuća (pogledaj sliku na kraju posta). Zato preporučujem da pogledate nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da pojačate wi-fi signal.
Pojacajte wireless signal
6 načina kako da pojačate Wi-Fi signal
U ovom tekstu možete pročitati neke savete koji će vam pomoći da poboljšate Wi-Fi signal, tako da ga možete koristiti u celoj kući/stanu bez problema. Često se dešava, da zbog grešaka u postavljanju rutera, u jednom delu kuće/stana nemate dobar Wi-Fi signal, zato primenite ove savete i nećete imati problema sa wireless signalom u kući.

Šest saveta za poboljšanje vajrles signala


1. Mesto u stanu/kući gde se nalazi ruter utiče na Wi-Fi signal - Kako zidovi oslabljuju Wi-Fi signal, najbolje je da se ruter nalazi što bliže središtu kuće kako bi signal imao što manje prepreka, do svake prostorije u kući/stanu.

2. Podignite ruter od poda - Ruter ne treba da stoji na podu, jer će to dovesti do nepotrebnog rasipanja signala, zato postavite vaš ruter na sto ili neku drugu površinu, bez fizičkih prepreka, koja ometaju signal.

3. Izbegavajte mesta pored ili iza električnih uređaja kao što su televizor, mikrotalasna, bežični telefoni itd. jer to može uticati na slabljenje signala.

4. Nemojte skrivati vaš ruter - Postavite ga na nekom otvorenom mestu, bez prepreka koje mogu oslabiti wireless signal.


5. Udaljite ruter od akvarijuma - Voda može mnogo oslabiti wireless signal, zato ne stavljajte ruter blizu akvarijuma.

6. Kupite Wi Fi pojačivač signala - Wi Fi pojačivač signala možete jeftinije kupiti preko interneta, katalog Wi Fi pojačivača signala možete pogledati - OVDE. Radi se o uređaju koji hvata slab wireless signal, pojačava ga i ponovo širi.

Ukoliko vas interesuje možete pogledati i uputstvo o tome kako proveriti brzinu interneta.

Uz pomoć OVE android aplikacije možete proveriti jačinu vašeg Wi Fi signala na mobilnom telefonu. Ova aplikacija vam može pomoći da pronađete pravo mesto za vaš ruter, kako biste imali dobar Wi Fi signal u celoj kući.

Možda će vas zanimati i uputstvo za stavljanje Wi-Fi šifre.



U potrazi za Wi-Fi signalom...
Posted by Jaka šifra on Friday, February 6, 2015

Постави коментар

0 Коментари