Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da očistite laptop od prašine?

Blog Jaka Šifra - Vlasnici laptopova primećuju da se laptop previše greje, ali obično ne reaguju dokle god može da se upali, što je pogrešno jer se najveći broj kvarova dešava upravo zbog pregrejavanja.
Ukoliko redovno čistite vaš laptop, on će sigurno mnogo bolje i duže raditi, jer nagomilani slojevi prašine unutar računara može izazvati brojne kvarove koji nastaju usled pregrejavanja laptopa.
Kako da očistite laptop od prašine?

Kada jednom odlučite da kupite desktop ili laptop računar morate voditi računa o njemu. To podrazumeva i čišćenje unutrašnjosti od prašine na svakih 12-15 meseci. Ukoliko redovno čistite vaš laptop, on će sigurno mnogo bolje i duže raditi, jer nagomilani slojevi prašine unutar računara mogu izazvati brojne kvarove koji nastaju usled pregrejavanja laptopa.

Ukoliko želite da kupite laptop, a niste sigurni koju marku da izaberete pogledajte listu najboljih laptopova.

Kako očistiti tastaturu na laptopu?

Čišćenje tastature nije mnogo komplikovano, pa preporučujem da to često radite jer se tastatura brzo nakupi prljavštine. Najbolje je da laptop najpre ugasite. Prvo možete uz pomoć štapića za uši obrisati prostor između tastera, a onda uz pomoć kompresovanog vazduha da izduvate tu prljavštinu.

Nešto detaljnije čišćenje tastature sa vađenjem tastera možete pogledati u klipu ispod (radite na sopstvenu odgovornost).




Pročitajte tekst koji će vam otkloniti nedoumicu da li da kupite laptop ili desktop računar.

Kako očistiti unutrašnjost laptopa od prašine?

Čišćenje unutrašnjosti laptopa od prašine je dosta komplikovanije od čišćenja desktop računara, jer su sve komponente smeštene u veoma malom prostoru.

Evo video uputstva kako da očistite neke jednostavnije modele laptopova od prašine, ali ukoliko niste dovoljno iskusni preporučujem da posetite servis računara Doktor Mobil, jer bilo kakva oštećenja na laptopu mogu skupo da vas koštaju, ovako je ipak jeftinije. 

Za one koji su dovoljno iskusni mogu da pokušaju ovo:




 
Pratite nas: 
http://bit.ly/JSgplushttp://twitter.com/jakasifrahttp://www.facebook.com/jakasifra

Постави коментар

0 Коментари