Advertisement

Responsive Advertisement

10 razloga zašto da ne stavite muziku na blog

Dobio sam pitanje zašto u vodiču kroz blogger "Blogger za početnike" nema uputstva o tome kako da se postavi muzika na blog - evo 10 razloga zbog kojih nije preporučljivo da se muzika automatski pokreće kada neko poseti vaš blog.


10 razloga zašto ne stavljati muziku na blog



 1. Ukusi se razlikuju
Možda mislite da je zabavno da se vaše omiljene pesme automatski pokreću kada neko poseti vaš blog, ali da li ste pomislili da neko ne voli tu muziku. Ukusi se razlikuju!

2. Muzika usporava vaš blog
Moraćete da kupite hosting sa više protoka i prostora.

3. Trošite nečiji internet protok
Nemaju svi flat pakete, neko plaća internet po potrošenom internet protoku, a vi mu trošite dragocene MB.

4. Neko već sluša drugu muziku
Ako neko već sluša muziku, neće mu biti prijatno kada dođe do "miksovanja" dve pesme.

5. Neko je zaboravio da isključi ton ili uključi slušalice
Ako su zvučnjaci pojačani sledi neprijatno iznenađenje kada krene muzika ili ako ste poneli laptop u kafić (a niste poneli slušalice) može vam biti neprijatno kada krene muzika sa nekog sajta.

6. Neko ne želi da sluša muziku
Jednostavno se nekome ne sluša muzika, uostalom, ako želi da sluša muziku sam će odlučiti koju će pesmu slušati i kako.

7. Ne zna odakle se čuje muzika
Prilikom pretraživanja mnogi korisnici kliknu na nekoliko rezultata pretrage koji će se otvoriti u novom tabu. Ako je vaš sajt jedan od njih i muzika se automatski startuje, trebaće mu dosta vremena da pronađe tab sa koga se čuje ta muzika, što će ga svakako iznervirati. Posle toga verovatno sledi gašenje tog taba, tj. odlazak sa vašeg sajta.

8. Ljudi znaju da kliknu na play dugme
Pa i da se radi o sajtu nekog pevača, benda ili o muzici uopšte to nije razlog da se muzika automatski pokreće. Neko je možda došao na sajt da pročita neke informacije, a ako želi da čuje muziku kliknuće na play dugme.

9. Niko ne dolazi na vaš sajt da sluša muziku
Postoje sajtovi gde slušamo muziku i niko ne dolazi na blog da bi slušao pesme po vašem izboru. Ako na blogu preporučujete neke pesme, napišite o kojoj pesmi se radi i ostavite korisniku da sam izabere da li želi da je čuje.

10. Autorska prava
Nije smešno, znam da kod nas malo ko brine o tome, ali ipak da li ste sigurni da imate dozvolu autora da koristite njegovu muziku


Kod za Infografik

Постави коментар

0 Коментари