Advertisement

Responsive Advertisement

Quizlet - online alat za učenje

Blog Jaka Šifra - Na blogu sam već pisao o nekim zanimljivim alatima kao što su "Producteev - alat za upravljanje zadacima" i "Prezi - Online alat za izradu prezentacija", a ovog puta ću vam predstaviti online alat za učenje koji se zove Quizlet.

online alat, ucenje preko interneta, fles karte, mentalne mape, ucenje na internetu, internet edukacija, online edukacije, alati za nastavnike, alati za profesore, alati za ucenje, edukacija, learning, online learning, internet learning, online education, internet education,

Quizlet je online alat za učenje koji je u svojoj osnovnoj verziji besplatan, dok se za neke dodatne opcije mora platiti.

Nakon što izvršite besplatnu registraciju, možete početi da pravite sopstvene skupove termina za učenje ili pretraživati skupove termina drugih korisnika. Ove skupove termina možete učiti u okviru nekoliko režima za učenje.


Fleš kartice
Dobro poznata metoda učenja, najpre vam se prikazuje jedna strana kartice dok se klikom na link "Click to flip" kartica okreće i prikazuje se rešenje, tako da možete videti da li ste ispravno odgovorili.

Learn 
Prikazuje se pitanje tj. prvi termin koji ste uneli i potrebno je da u praznom polju unesete rešenje. Računar proverava odgovor i broje se tačni i netačni odgovori.

Speller
Ovaj režim radi samo ako su termini na engleskom, izgovara se prvi termin, a vi u praznom polju trebate da date odgovor (tj. ono što ste uneli kao rešenje za taj pojam), ako odgovorite tačno idete dalje, ako pogrešno odgovorite računar speluje tačan odgovor koji vi trebate da napišete.

Test
Dobijate sastavljen test od termina koji ste uneli. Postoji mogućnost prilagođavanja testa tako da odgovori trebaju da se daju u pisanoj formi, da se selektuje tačan odgovor, da se odgovori sa tačno/netačno i sl.

Scatter
Svi pojmovi su razbacani po ekranu, a cilj igrice je da tačno spojite pitanja i odgovore za što kraće vreme.

Space Race
Još jedna igrica uz pomoć koje učite, samo što su ovde potrebne i veštine brzog kucanja (pisali smo o tome kako da proverite brzinu kucanja na tastaturi) jer se od vas traži da unesete odgovor na pitanje koje se kreće.

Ovaj alat može imati široku primenu, potrebno je samo da budete malo kreativni. 



Постави коментар

0 Коментари