Advertisement

Responsive Advertisement

Ko su nam prijatelji na Facebook-u?

facebook image, facebook wallpaper, facebook picture, slika, fejsbuk slika, fejsbook slika, facebook logo, facebook monitor, monitor picture, free picture, great picture, free picture,http://jakasifra.blogspot.com/ - Ljudi iz različitih zemalja sprijateljuju se ili po principu Evrovizije (dakle, “dobrokomšijskom”) ili pak sledeći puteve ekonomskih migracija.

Prema vrlo zanimljivoj interaktivnoj karti objavljenoj na stranici www.facebookstories.com, koja za svaku zemlju sveta prikazuje iz kojih pet država njeni stanovnici imaju najviše Facebook prijatelja, situacija je, na primer, ovakva:



Hrvati se - ovim redosledom - najviše sprijateljuju s građanima Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Austrije.


Facebook povećava opasnost od poremećaja u ishrani


Stanovnici BiH imaju gotovo isti popis, samo malo drugačiji redosled - Srbija, Hrvatska, Austrija, Crna Gora i Slovenija, a Slovenci najviše “add-uju” Bosance i Hercegovce, potom Hrvate, Srbe, Makedonce i Austrijance.

Dakle, zemlje bivše Jugoslavije Facebook prijatelje traže mahom jedne među drugima, uz pojedine izuzetke: Crnogorci u prvih pet imaju Maltu, a Makedonci Albaniju, Bugarsku i Švajcarsku.

Kada pak dođemo do Srbije, stvar se fantastično komplikuje. Naime, dok su četiri od pet zemalja prema kojima prijateljstva idu iz granica Srbije dosta očekivane i logične - BiH, Crna Gora, Makedonija i Hrvatska, kako objasniti Albaniju na petom mestu?




Kakve statuse ne vole facebook korisnici

 



Srbija se nalazi u prvih 5 najpopularnijih u gotovo 10 evropskih država


I dok je lako objašnjiv veliki broj veza prema Srbiji iz Nemačke, Austrije i Švajcarske (gde živi brojna gastarbajterska populacija) i iz Mađarske i Bugarske (koje su naše susedne zemlje sa snažnim istorijskim i ekonomskim vezama), kako se tu uklapaju Češka i Švedska? A tek Kneževina Monako?


Kako nas facebook špijunira?


Srpska hiperaktivnost na Facebooku postaje nešto razumljivija kada se u obzir uzmu brojke. Penetracija Facebooka u Srbiju je visokih 46% ukupnog stanovništva i čak 82% online populacije, a sa 3,4 miliona profila mi smo 46. na svetu.


Izvor: Economy.rs

Постави коментар

0 Коментари