Advertisement

Responsive Advertisement

Novi zakon obavezuje seksualne prestupnike da to objave na Facebook-u

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/

U Luizijani (SAD) je donet novi zakon po kojem su seksualni prestupnici u obavezi da svoj status javno objave na fejsbuku i drugim društvenim mrežama.
facebook, facebook picture, facebook cover, facebook image, facebook wallpaper, best facebook picture, best picture, beautiful picture, lepe slike, facebook slike, fejsbook slike, fejsbuk slike,

Autor novog zakona advokat Jeff Thompson, republikanac iz Bossier Cityja, kao razlog za njegovo kreiranje navodi da je u pitanju stvaranje veće odgovornosti za ljude koji dolaze u naše domove putem računara. On se nada da će i druge države slediti primer Luizijane.



Ovaj zakon predstavlja najnoviji pokušaj američkih vlasti da stanu na put dečijim seksualnim online predatorima. Oni ističu kako njegova svrha nije sprečavanje tih seksualnih zločina, već procesuiranje onih koji su ta dela počinili, a nisu za njih registrovani

Ukoliko prestupnici odbiju da postave status kojim otkrivaju svoju kriminalnu prošlost, policija ima pravo da ih uhapsi i dalje procesuira na isti način kao i kada bi ih uhvatili bilo gde bez dokumenta, koji su u Americi u obavezi da nose sa sobom svi registrovani seksualni počinioci. 
na koji način se može prijaviti seksualni prestupnik


Sa druge strane, sam Facebook ima uputstvo u kojem je objašnjeno na koji način se može prijaviti seksualni prestupnik, u kom slučaju ova društvena mreža – a nakon provere - automatski i trajno briše sporni nalog i sve lične informacije.

Šta mislite o ovom zakonu? Da li bi bilo dobro da se sličan zakon donese i u našoj zemlji?



Постави коментар

0 Коментари