Advertisement

Responsive Advertisement

Internet zavisnici imaju slične simptome kao i narkomani

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/
internet zavisnici, smesne slike, kompjuter, paucina, pauk, spider, facebook zavisnost, zavisnost od interneta, zavisnost od igrica, zavisnost od racunara,
Internet zavisnici pokazuju iste simptome kao i narkomani kada im se oduzme droga, prenosi Michael Bender, šef Rhein-Jura klinike za psihijatriju

Međutim, ne znači da su osobe koje dosta korite internet zavisnici. "Kritično postaje kada je očita šteta koja zbog toga nastaje, kada te osobe prekinu školovanje ili zapostave društvene kontakte." tvrdi Miler, šef odeljenja za psihologiju mladih u Hanoveru.


Kao i kod narkomana, kod internet zavisnika se javljaju psihički poremećaji: stanje depresije ili napadi straha. Zavisnici tada posežu za internetom kako bi tamo pronašli zadovoljstvo koje nemaju u realnom životu. Tako se stres ili loše raspoloženje kompenzuje surfovanjem na internetu.


Internet zavisnici su većinom uzrasta od 14 do 24 godine i većinom se radi o muškarcima jer su podložnijiji razvijanju raznih vrsta zavisnosti od žena. 

Miler napominje da ova zavisnost nije priznata kao posebna bolest. On navodi i drastičan primer jedne majke koja je prestala da se brine o deci "jer je neprestano bila na internetu". To dokazuje da ovaj problem mogu da imaju i žene.


Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog Izvor: (economy.rs)




Постави коментар

0 Коментари