Advertisement

Responsive Advertisement

Kako napraviti mobilnu verziju sajta

Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/

Zašto trebate da prilagodite sajt za mobilne uređaje?


iPhone icon, iphone 5 cena, iphone cena, iphone icon, iphone picture, iphone image, iphone 5, iphone 4, iphone 5 image, iphone 4 image, iphone 5 picture, iphone 4 picture,
Broj korisnika koji pristupa internetu preko mobilnog telefona je u stalnom porastu. Međutim, mnogi sajtovi ne rade dobro na mobilnim uređajima. Sporo učitavanje i otežana navigacija mogu da odbiju korisnike da pristupe vašem sajtu. Zbog toga vlasnici sajtova trebaju da prilagode svoj sajt za mobilne uređaje i da olakšaju svojim posetiocima lakši pristup sajtu.

Kako prilagoditi sajt za mobilne uređaje?


Besplatan i jednostavan način da to uradite je putem servisa onbile.com. Tu je najpre potrebno da se registrujete, a onda možete otpočeti sa izradom sajta.

U prvim fazama birate kako će sajt izgledati: temu, boju, raspored menija i slično, nakon toga vršita prilagođavanja - menjate nazive, dodajete svoj RSS link, dodajete nove stranice, brišete neke postojeće i slična prilagođavanja. Na kraju birate ime tog novog domena vašeg sajta za pristup sa mobilnih uređaja. Na kraju procesa dobijate kod koji možete da ubacite na blog, kako bi svi korisnici koji pristupaju sajtu sa mobilnog telefona bili prebačeni na tu novu adresu (dobijate i video uputsvo kako to da uradite).

"http://jakasifra.onbile.com"


Što se tiče samog postupka pravljenja sajta, nema potrebe za detaljnim objašnjenjem jer je svaki korak na sajtu praćen detaljnim video tutorijalima (pojavljuju se prozorčići gde vam se nude tutorijali).


Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog



Постави коментар

0 Коментари