Advertisement

Responsive Advertisement

Ako vidite reklame na Vikipediji sigurno imate virus

wikipedia ads, reklame na vikipediji,Autor: Milan Stanojević http://jakasifra.blogspot.com/

Ukoliko na stranicama Vikipedia viđate reklame, to je znak da je vaš internet pregledač (browser) zaražen malverom.



Opšte je poznato da se Vidipedia sajt koji se finansira isključivo od donacija. Ako se to uzme u obzir, sajt može da posluži kao test koji će ukazati korisniku, koji se na Vikipediji susretne sa reklamama da je njegov računar zaražen nekim malverom, upozorio je predstavnik Vikipedije Filip Bodet, a prenosi www.informacija.rs.

Vikipedija putem interneta organizuje prikupljanje donacija i to se organizuje svake godine. To je jedina prilika kada se na Vikipediji prikazuje baner.

Problem se obično nalazi u ekstenziji brauzera koju je korisnik preuzeo i instalirao. Reklame koje korisnik vidi mogu da se pojavljuju samo na nekim sajtovima, ili samo na Vikipediji, ali moguće je da se prikazuju i na svim sajtovima koje korisnik posećuje. Upravo je Vikipedija mesto na kome ne treba očekivati pojavljivanje takvih reklama.  

Korisnik najpre treba da pronađe izvor reklama, tj. tu ekstenziju koja je zaražena i da je isključi. Međutim, to ne znači da je problem infekcije računara time rešen, jer na računaru mogu biti prisutni i drugi malveri te je sledeći korak skeniranje računara i uklanjanje drugih, eventualno prisutnih malvera. Pogledajte temu najbolji besplatni antivirusi i pronađite antivirus koji želite da instalirate.

Pogledajte kako možete da pratite ovaj blog

Постави коментар

0 Коментари