Advertisement

Responsive Advertisement

AMD priprema izuzetno tanak prenosivi računar


AMD priprema izuzetno tanak prenosivi računar kao odgovor na Intelove ultraprenosive računare, za koji navodi da ima bolje grafičke performanse i dužu autonomiju baterije.



AMD je već prikazao referentni prenosivi računar debljine svega 18 milimetara, koji je proizvela kompanija Compal. Računar je zasnovan na ubrzanoj procesorskoj jedinici (Accelerated Processing Unit, APU) naredne generacije, koja je poznatija i pod radnim imenom Trinity, a trebalo bi da bude predstavljena tokom ove godine.

Kako iz AMD-a navode, tanki prenosivi računari zasnovani na Trinity čipovima trebalo bi da se pojave na tržištu sredinom godine po cenama od 600 do 800 USD. Po najavljenim cenama, AMD-ovi ultraprenosivi računari bi bili primetno jeftiniji od Intelovih čije cene su trenutno uglavnom iznad 900 dolara.

AMD je obećao i da će prenosivi računari zasnovani na Trinity procesorima ponuditi za 50% bolje grafičke performanse u odnosu na konkurenciju i bateriju koja omogućava više od dvanaest sati rada. Novi čipovi imaće duplo bolje performanse po vatu utrošene snage u odnosu na aktuelne procesore Llano.

AMD već godinama zaostaje za Intelom na polju procesora namenjenih mobilnim urađajima, ali sa nižom cenom, boljom autonomijom i grafičkim performansama, supertanki prenosivi računari Trinity bi mogli da budu znatno jača konkurencija nego što se Intel nadao.


Постави коментар

0 Коментари