Advertisement

Responsive Advertisement

Blokirajte prikazivanje sajtova u googl rezultatima


Skoro je lansiran nov dodatak za Google Chrome pregledače koji daje mogućnost da blokirate prikazivanje određenih sajtova u Google rezultatima pretrage. Na taj način kada sledeći put vršite pretragu, sajt sa tim domenom se neće naći na listi.

Na ovaj način kompanija Google želi da dobije povratnu informaciju (feedback) od svojih korisnika o "lošim sajtovima", pa će rezultati tih blokiranih sajtova uticati na njihovo rangiranje na Google.




Ovaj dodatak možete preuzeti OVDE. A kada ga instalirate od sada će vaši rezultati pretrage izgledati ovako:
Klikom na block....(ime sajta) blokiraćete prikazivanje tog sajta u google rezultatima pretrage.


Ukoliko pak želite da odblokirate neke sajtove, za to postoje dva načina. Prvi način je da prilikom pretrage odete na dnu stranice, posle rezultata pretrage i kliknete na "Show" (prikazano na slici ispod) i svi rezultati (za taj pojam) koji su blokirani će biti prikazani.

Drugi način odnosno pojedinačno odblokiranje sajtova jeste da kliknete na crvenu ikonicu koja se nalazi u desnom gornjem uglu, a prikazano je na slici ispod.
Kada kliknete na tu crvenu ikonicu, javlja vam se lista sajtova koje ste blokirali, klikom na vezu unblock taj sajt će biti odblokiran.

Постави коментар

0 Коментари