Advertisement

Responsive Advertisement

Kako da proverite brzinu vaše internet konekcije?


Ukoliko želite da proverite koja je brzina vaše internet konekcije, najjednostavniji i najbrži način je da uradite online test brzine.


Postoji više servisa koji nude ovu uslugu, a ja ću vam predstaviti http://speedtest.net/ koji ja koristim i http://www.bandwidthplace.com/.

Ukoliko brzinu vaše internet konekcije proveravate na speedtest.net, kliknite na jednu od zvezdica koje predstavljaju servere. Vama je uvek predložena zvezdica koja predstavlja najbliži server za testiranje, zvezdica je prikazana žutom bojom, dok su ostale plave.

Kada ste kliknuli na zvezdicu započeli ste test, sačekajte par trenutaka i dobićete rezultate.

Rezultati su prikazani ovako:

ispod ove slike imate opciju da kopirate direktann link ove slike (copy direct link) ili da kopirate ovu sliku za u kodu za postavljanje na forumima (copy forum link).

Dobijeni rezultati pokazuju kolika je vaša brzina downloada, odnosno brzina primanja podataka sa interneta i brzina uploada, odnosno brzina slanja podataka na internet.

U levom gornjem uglu stranice pokazuje se vreme koje je potrebno za skidanje fajla različitih veličina.

Kada kliknete na View Upload Speed prikazaće se vreme koje je potrebno za slanje fajlova različitih veličina.



Što se tiče proveravanja na ovom sajtu, dovoljno je da kliknete da dugme start test, sačekajte nekoliko trenutaka i dobijeni rezultati će vam se prikazati ispod.

Zbog mogućnosti da se slika rezultata testa može kopirati jednim klikom ja preporučujem http://speedtest.net/.

Постави коментар

1 Коментари

Milan Stanojevic каже…
Meni je ovaj speedtest.net nekako najbolji, pre svega zato što može slika da se kopira. A i možeš da proveravaš brzinu u odnosu na različite servere.